Осем знаменитости -  сред които актьорите Линдзи Лоън и Джейк

...
Осем знаменитости -  сред които актьорите Линдзи Лоън и Джейк
Коментари Харесай

Знаменитости в криптосхема в САЩ - сред тях Линдзи Лоън и Джейк Пол

Осем звезди -  сред които актьорите Линдзи Лоън и Джейк Пол, който е и боксьор - бяха упрекнати от американските регулаторни органи за присъединяване в противозаконна криптосхема, предават международните организации.

Твърди се, че звездите са употребявали своите обществени платформи, с цел да подтикват два крипто токена, без да разкриват, че им е било платено, с цел да ги популяризират. Обвиненията бяха оповестени от Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати.

Лоън и Пол са платили, с цел да уредят обвиняванията, без да признават виновност, написа Би Би Си.

 

Другите упрекнати са:

Музикантът Soulja Boy (DeAndre Cortez Way)

Певецът Остин Махоун

Порноактрисата Кендра Луст (Мишел Мейсън)

Рапърът Lil Yachty (Майлс Паркс Макколъм)

Музикантът Ne-Yo (Shaffer Smith)

Сенегалско-американски артист Aliaune Thiam (Akon).

 

Групата е упрекната в нелегално разпространение на криптоактивите TRX и BTT, без да разкрива, че е получила отплата за това и размера на компенсацията.

Джъстин Сън, криптоинвеститор и посланик за карибската островна страна Гренада, също е упрекнат в машинация посредством манипулaция, защото е създавал усещане, че двата токена интензивно се търгуват -  деяние, наричано „ wash trading “.

Сън, който е роден в Китай и е апетитен за протеже на създателя на Alibaba Джак Ма, е прочут с това, че един път е платил 4,6 млн. $, с цел да вечеря с вложителя Уорън Бъфет.

Той е упрекнат, че е провел промоционална акция, в която известни рекламни лица са скрили обстоятелството, че им е било платено за туитове.

Всички звезди, като се изключи Soulja Boy и Mahone, са платили общо над 400 000 $ за споразумяване на обвиняванията.

Лохан, която е най-известна с ролята си във кино лентата „ Подли девойки “ от 2004 година, е имала 8,4 милиона почитатели в Twitter, когато е разгласила известие, призоваващо почитателите ѝ да влагат.

36-годишната актриса, която съгласно документите за обвиняване обитава в Дубай в Обединените арабски емирства, е платила 10 000 $ за правосъдното съглашение и още 30 000 $ под формата на наказания.

Джейк Пол ще заплати повече от 100 000 $, добавя Би Би Си.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР